Klimaat 2018-07-30T21:01:43+00:00

Weer/klimaat Lago Maggiore

Zomer
Zorg ervoor dat je je zwemkleding bij je hebt tijdens je vakantie rondom Lago Maggiore. Het kan ’s zomers namelijk heerlijk warm worden met maxima van gemiddeld 28˚C in juli tot wel 33˚C op de warmere dagen. Wat neerslag betreft vallen de zomermaanden erg mee: gemiddeld zo’n 75mm in augustus tot 91mm in september.
Op de frissere dagen kun je je uitstekend storten op de actievere activiteiten, zoals wandelen of fietsen. De gemiddelde minimumtemperaturen in de zomer liggen namelijk rond de 13 tot 16 graden Celsius. ’s Nachts blijft het kwik steken rond de 6 of 9 graden Celsius.

Herfst
Ook in de herfstvakantie is een bezoek aan het meer van Maggiore prima te doen. Neem dan wel een warmere trui mee voor de wat koudere avonden. De maximumtemperaturen liggen overdag rond de 23˚C in september, rond 19˚C in oktober en tussen de 9 en 13 graden in november en december. Minima variëren tussen 3˚C in december tot 13˚C in september. November is overigens de natste maand, met gemiddeld 141mm neerslag.

Winter
’s Winters valt het met de neerslag allemaal wel mee. In de maanden december tot en met maart valt er zo’n 34mm tot 53mm. Het gebied rondom Lago Maggiore kent milde winters, met gemiddelde maximumtemperaturen van 9˚C in december en februari, 8˚C in januari en 13˚C in maart. De minima zullen overdag zelden onder het vriespunt dalen, afhankelijk van de exacte locatie waar je verblijft. Denk aan minimumtemperaturen van 1˚C tot 4˚C. Overigens kan het kwik in de wintermaanden ook wel eens richting de 16 of 21 graden schieten. Wel kent het gebied koude nachten met temperaturen rond -6˚C. Een extra deken kan dan geen kwaad.

Lente
In de lente kan het rondom Lago Maggiore al gauw behaaglijk warm worden. Denk er dus ook dan aan om de zonnebrand en zwemkleding mee te nemen. Al blijft het een goed idee om een jas of warm vest bij je te hebben. De warmste dagen in april en mei kennen temperaturen van maar liefst 24 en 29 graden respectievelijk. Gemiddeld wordt het in die maanden circa 17˚C tot 22˚C. April en mei zijn meteen ook de natste maanden van de lente, met ongeveer 112mm tot 115mm neerslag.

Uitgebreide informatie Lago Maggiore


Andere meren in de buurt

Mooiste fotos