Idromeer 2019-07-02T20:26:07+00:00

Idromeer

Idromeer is een heerlijk Noord-Italiaans meer dat geliefd is bij families en watersporters en ligt tussen het Gardameer en het Iseomeer in de provincie Brescia.  Het meer is schitterend gelegen tussen de (beboste) bergen. Op dit meer kun je o.a. lekker kitesurfen, windsurfen en zeilen. Ook voor een lekkere duik ben je bij dit meer aan het goede adres. Tussen juni en september is het meer uitermate geschikt voor een verfrissende duik. Het Idromeer is 12 km lang, 2km breed en ligt 368 meter boven de zeespiegel. Vanaf Utrecht gerekend is het een kleine 1200 km rijden, maar dit is het beslist waard! Dit meer wordt door meerdere bronnen getipt als een van de mooiste meren van Noord-Italië.

 • Land; Italië

 • Regio: Trentino

 • Reisafstand auto: 12 uur

 • Grootte: 12 km lang en 2 km breed

Idromeer klimaat

Het klimaat aan het Idromeer is heerlijk tijdens de zomermaanden. In de zomer wordt het vaak rond de dertig graden. Dankzij de wind is het echter altijd aangenaam. In de ochtend is er een zwakkere wind en in de middag is er een wat sterkere wind wat ideaal is voor de watersporters. Overigens is de wind nooit hinderlijk aanwezig voor diegene die graag lekker aan het meer liggen. Ook in de avond is het aangenaam vertoeven, het koelt uiteraard wel iets af, maar je kunt nog gewoon heerlijk lang buiten voor je tent zitten in je zomerse kleren.

Hoe lang rijden naar het Idromeer

Het Idromeer ligt ten westen van het Gardameer. Om hier met de auto te komen dien je om de bergen te rijden via de noordkant van het Gardameer of langs de zuidkant via Salo. De meeste Nederlanders gaan met de auto. Hiervoor moet je ongeveer 12 uur voor uittrekken. Je kunt het meer bereiken door via Duitsland en Oostenrijk naar Italië te rijden of via Duitsland, Zwitserland en Italië.

Activiteiten Idromeer

Kanoen, vissen, kitesurfen, windsurfen, zeilen en canoying zijn slechts een aantal voorbeelden van de watersportactiviteiten die het meer en zijn omgeving te bieden heeft. In het noorden van het meer bij Ponte Caffaro is de wind het meest krachtig en hier vind je dan ook de meeste kitesurfers.

Naast deze watersporten kun in dit gebied ook goed de klimsport beoefenen. Er zijn verschillende plekken langs het meer waar je uitstekende faciliteiten hebt voor een uitdagende klim. Maar ook voor de fietsfanaten zijn er veel leuke routes te vinden. Houd je van paardrijden? Ook dit is mogelijk!

Voor de wandelaars is de omgeving van Idro een ware verademing. Je kunt heerlijk urenlang wandelen op een van de routes vanaf het Idromeer of vanaf een startpunt in de bergen. Onderweg geniet je van het mooie berglandschap en enkele bergmeertjes.

Rondom het meer zijn er leuke dorpjes te vinden. Van origine waren dit vissersdorpjes en dat zorgt voor een authentieke en charmante sfeer. Uiteraard zijn er zoals gebruikelijk ook veel kerkjes te vinden en zijn er ook vestingen te vinden.  De vesting Roca d’Anfona is een historisch gezien belangrijke vesting, deze werd op bevel van Napoleon omstreeks 1800 hersteld.

Wil je er lekker een dagje op uit om rond te struinen in een grotere stad? Bezoek dan zeker een van de volgende steden:

 • Verona (1 1,5 uur rijden)
 • Venetië (2,5 uur)
 • Brescia (50 minuten)

Of zoek het dichterbij en neem een kijkje bij het Gardameer. Dit grotere meer ligt op slechts 30 km rijden.

Dorpjes Idromeer

Rondom het meer vind je verscheidene leuke dorpjes. Bezoek zeker eens de volgende dorpjes:

 • Crone
 • Anfo
 • Lemprato
Eten en drinken Idromeer

Italië is natuurlijk het land bij uitstek om te genieten van de mooiste (lokale) gerechten en dranken. In Idromeer geldt dit uiteraard ook! Je vindt hier lokale specialiteiten zoals verschillende kazen, vissen uit het meer en wijnen uit de regio. Rond het meer vind je meerdere trattoria’s die in veel gevallen door de familie zelf gerund worden.

Accommodaties Idromeer

Rondom het meer vind je een stuk of 10 campings. Daarnaast vind je er een aantal B&B’s, Hostels en vakantiewoningen. Het Idromeer is niet zo toeristisch als het Gardameer en daardoor tref je hier ook een handjevol hotels aan.

Tips Idromeer

 • Geniet van het lokale gerecht Maltaffi. Een heerlijk pastagerecht met salami
 • Loop de Waterfalls route.
 • Neem een gondeltje de bergen in naar de Brenta dolomieten.


Andere meren in de buurt

Mooiste fotos