//Meer van Viverone
//Meer van Viverone
Meer van Viverone 2019-07-02T20:51:28+00:00

Meer van Viverone

Het meer van Viverone is een meer wat bij het grotere publiek nog niet zo bekend is. Het is daarom nog niet echt heel erg op toeristen afgestemd. Daardoor tref je hier geen massa’s toeristen aan en kun je genieten van de rust. Het meer is het op drie na grootste meer van de regio Piemont en is gelegen in het noord-westen van Italië. Meer van Viverone bevindt zich tussen het noord oostelijk deel van het Canavese gebied en het zuidelijke deel van het Biella gedeelte. Van oorsprong is het een gletsjermeer en is het een belangrijke archelologische plek voor het bronstijdperk. Meer van viverone is met haar 3,5 km lengte en 2,6 km breedte een wat kleiner Italiaans meer. Het is gelegen op 230m boven de zeespiegel.

 • Land; Italië

 • Regio: Piemont

 • Reisafstand auto: 11,5 uur

 • Lengte:  3,5 km

Klimaat meer van Viverone

Het klimaat rondom het meer is zeer aangenaam. In de zomer is het droog en warm met temperaturen van rond de 30 graden. In de lente en herfst is het aangenaam warm met 20 graden en weinig regen.

Meer van viverone klimaat

Hoe lang rijden meer van Viverone

Wanneer je met de auto op vakantie gaat moet je rekening houden met een reis van ongeveer 11 a 12  uur. De snelste route is om via Duitsland en Zwitserland Italië in te rijden. Je kunt kiezen om Italië in te rijden via het oosten van Zwitserland (via richting Milaan) of via het westen (richting Turijn).

Bezienswaardigheden & activiteiten meer van Viverone

Zoals veel meren kun je ook bij het meer van Viverone heerlijk genieten van activiteiten op het water. Het meer leent zich goed voor waterskiën, Kayakken, SUP (Stand Up Paddling), boottochtjes en natuurlijk kun je er ook heerlijk zwemmen. Naast de activiteiten op het water kun je ook mooie fietstochten maken voor zowel recreatieve tochten als mountainbike tochten. En het gebied leent zich ook goed voor een lekkere wandeltocht.

Je kunt praktisch overal zwemmen, maar de beste plek is om in het gebied van bar Maresco te zwemmen. Met name ook voor kinderen is dit een ideale plek omdat het water een stuk midner diep is en daardoor het water hier heel geleidelijk afloopt.

Wil je lekker een dagje sightseeing doen in een grote stad? Je bereikt Turijn en Milaan in ongeveer een uur vanaf het meer. Ook leuk om te bezoeken is de stad Aosta in het noorden van Italië of de steden Ivrea en Biella op 20 minuten rijden of de stad Vercelli. Andere leuke dingen om te ondernemen zijn:

 • Kasteel van Masino (20 min. rijden)
 • Kastelen van d’Aosta (45 min. rijden)
 • Bergen van d’Aosta of Biellese (1 uur rijden)

Dorpjes rondom meer van Viverone

Het meer van Viverone heeft een tweetal kleine dorpjes rond het meer: Viverone en Piverone. Het zijn stuk voor stuk kleine dorpjes die vooral rust aandoen. Vanaf deze dorpjes kun je lekker wandelen of een fietstocht maken door de wijnvelden. Of wandel of fiets door de bergen waar je zult genieten van het mooie uitzicht.

Accommodaties meer van Viverone

Het meer van Viverone is nog niet zo bekend bij de toeristen. Je vindt hier dan ook een handvol hotels, een stuk of 6 campings, een aantal Agriturismo en een aantal B&B’s.

Bungalows meer van Viverone
Een erg leuke plek is Albaluce Village Viverone  Dit is een klein park met een 6-tal bungalows. Het park is met zwembad en jacuzzi van alle gemakken voorzien. Bungalow viveronemeer

Tips meer van Viverone

 • Bezoek het schitterende wijnhuis Cella Grande in Viverone
 • Tijdens je bezoek aan het meer van Viverone is het de moeite waard om een van de volgende wijnen te proeven: Erbaluce di Caluso docg, Passito di Erbaluce docg, Spumante di Erbaluce.
 • Wat betreft eten moet je zeker de vis Corregone (kleine Marene) proberen.Ook de fritto misto is een aanrader.
 • Ga je in de zomer naar het meer? Ga dan zeker mee met een boottour waarbij aperitief en typisch lokale gerechten worden geserveerd.


Andere meren in de buurt

Mooiste fotos