//Ledromeer
//Ledromeer
Ledromeer 2019-07-02T20:45:15+00:00

Ledromeer

Op 1100 km rijden vanaf Utrecht vind je in de Noord-Italiaanse regio Trentino het Ledromeer. Het meer ligt vlakbij het bij het grote publiek meer bekende Gardameer(15 km afstand). Het Ledromeer is een van de schoonste meren van de regio Trentino. Het meer kenmerkt zicht door turkooisblauw water en wordt omringd door bergen, bossen en weides. Omdat het meer zo schoon is leent het zicht uitstekend voor een frisse duik vanaf een van de vier stranden. Zeker als je weet dat de temperatuur van het meer in de zomer kan oplopen tot ruim 20 graden. Ook voor honden liefhebbers is het aangenaam vertoeven rond dit meer, er is een strand waar honden zijn toegestaan. Het meer  is populair onder zeilers, het Ledromeer is zelfs Italie’s hoogst gelegen zeilwater. Het meer is gelegen op 650 m boven zeespiegel en heeft een lengte van 3 km.

 • Land; Italië

 • Regio: Trentino

 • Reisafstand auto: 12,5 uur

 • Grootte:  3 km lang, 1,5 km breed

Weer Ledromeer

Het weer aan het Ledromeer is aangenaam. Je geniet in de zomermaanden van gemiddelde temperaturen van ongeveer 25 graden. Een heerlijke temperatuur om op een terras te zitten, lekker te zwemmen of een mooie fietstocht te maken.

Ledromeer klimaat

Reisafstand Ledromeer

De reisafstand vanaf Utrecht voor de snelle rijders onder ons is ongeveer 12-13 uur. Doe je het graag wat rustiger aan en neem je vaker een stop dan moet je hier nog wat tijd bij optellen. De meeste mensen kiezen voor de route Nederland > Duitsland > Oostenrijk. In het hoogseizoen kan het op gedeeltes van de reis wel druk zijn. Je legt namelijk grotendeels dezelfde route af als de mensen die naar het Gardameer rijden.

Activiteiten Ledromeer

Watersport
Het Ledromeer is geliefd onzer zeilers. Verschillende zeilscholen komen hiernaartoe om lekker te zeilen. De zeilclub organiseert ook zeiltochten voor kinderen en volwassenen. Ook kun je zelf een zeilboot of catamaran huren. Daarnaast kun je ook kanoen en windsurfen op het meer. Vissers kunnen hun hart ophalen aan dit visrijke meer. Hiervoor dien je wel in bezit te zijn van een visbewijs.  En uiteraard is het meer ook zeer geschikt om lekker te zwemmen.

Wandelen
Ledromeer is bij uitstek geschikt om mooie wandeltochten te maken. Je kunt heerlijk wandelen in de bergen. Omdat de bergen niet extreem hoog zijn is het een zeer toegankelijk gebied om te wandelen. Tel daarbij de gevarieerde landschappen bij op en je begrijpt wel waarom veel mensen de bergen in trekken.  Wil je liever niet in de bregen lopen dan kun je ook een heerlijke wandeling rond het meer maken. Deze wandeling is vrij vlak en daarom voor iedereen geschikt.

Cultuur
De vallei waarin het Ledromeer zich bevindt is rijk aan historische en natuurlijke schatten. Je kunt o.a. het paalwoningen-museum, tweede wereldoorlog museum en verschillende bezoekerscentra bezoeken.

Stedentrip
Wil je lekker een dagje rondslenteren in een grotere stad? Vanuit het Ledromeer kun je o.a. de volgende steden bezoeken:

Verona
Venetië
Brescia
Bergamo

Overige activiteiten
Rondom het Ledromeer kun je ook erg goed mountainbiken, paragliden en canoying beoefenen.

Dorpjes aan het Ledromeer
Het Ledromeer kent een grote gemeente genaamd Ledro. De dorpen rondom het meer zijn:

 • Pre
 • Molina
 • Mezzolago
 • Pieve
 • Bezecca
 • Concei
 • Tiarno di sotto
 • Tiarno di sopra

Accommodaties Ledromeer

Er zijn voldoende mogelijkheden om te overnachten. Je kunt terecht bij een van de ruim 30 hotels, 40 appartementen, 8 B&B’s en 5 campings.

Tips

 • Loop het Sentiero della Pace (Vredespad). Je loopt langs de pieken van Val Concei en je ziet militaire loopgraven. Het gebied is wild en ongerept.
 • Bezoek een marktje in Riva del Garda of Arco (20 min. rijden)
 • Proef de aardappel polenta; een typisch streekrecept.


Andere meren in de buurt

Mooiste fotos