Vervoer 2018-05-09T21:37:02+00:00

Vervoer naar Iseomeer

Welke mogelijkheden zijn er om het Iseomeer te bereiken?
Als vanzelfsprekend zijn er meerdere mogelijkheden om bij het Iseomeer te komen. Hoe wil jij naar het meer van Iseo? Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit onderstaande vervoersmiddelen:

Iseomeer auto
Wil je naar het Iseomeer met de auto, dan kun je verschillende routes nemen. Voor het gemak hebben wij voor de route naar het Iseomeer vanaf Utrecht gekozen. Volgens Google Maps doe je er ongeveer 12 uur over om van Utrecht naar het Iseomeer te rijden en is dat ruim 1100 kilometer.
Natuurlijk hangt het aantal uur rijden af van de exacte plaats aan het meer waar jij naartoe wilt. Ga je aan de noordkant van het meer verblijven of juist op de zuidelijke oevers? Wij gaan uit van Iseo als eindbestemming. Dan ben je er met de auto in 11 à 12 uur, als je non-stop doorrijdt.

Welke landen doorkruis je?
Volgens de routeplanner zijn er meerdere routes naar Iseo. We hebben er twee opgeschreven.

Route door Duitsland
De snelste route gaat via de A3, oftewel over de Duitse snelwegen. Onderweg naar het Iseomeer vanaf Utrecht rijd je het eerste en grootste deel door Duitsland. Je komt onder andere voorbij Düsseldorf en Frankfurt am Main en buigt ter hoogte van Stuttgart af naar het zuiden. Je rijd een tijdje vrij dicht langs de grens met Frankrijk.
Vanaf hier zijn beide routes gelijk
Vervolgens ga je verder door Zwitserland. Voorbij Lugano (CH) ga je de grens met Italië over en kom je voorbij Como (IT). Tenslotte rijd je via Milaan en Bergamo zo naar Iseo, dat aan het Iseomeer ligt.

Route door België en Frankrijk
Je kunt er ook voor kiezen om vanaf Utrecht richting Antwerpen in België te rijden. Bij Brussel rijd je dan in zuidoostelijke richting. Bij Aarlen (BE) ga je de grens met Luxemburg over. Dan rijd je verder in zuidelijke richting en kom je in Frankrijk. Vóór Metz (FR) buig je af naar het oosten, richting Straatsburg. Verder naar het zuiden kom je langs Colmar en Mulhouse en bij Bazel rijd je Zwitserland binnen. De rest van de weg is hetzelfde als bij de route hierboven.

Iseomeer trein
Wil je met de trein naar het Iseomeer vanaf Utrecht, dan ben je om te beginnen ongeveer 12 à 13 uur onderweg naar Brescia. Daar kun je overstappen op de trein richting Iseo aan het meer. Je reis begint op Utrecht Centraal. Vanaf daar rijd je door Duitsland en Zwitserland, voordat je in Italië aankomt. Onderweg moet je een paar keer overstappen. De overstapstations zijn uiteraard afhankelijk van de reis die je kiest.
Een voorbeeld: overstappen op Frankfurt Central Station, Bahnhof Basel, Zürich HB en Milano Centrale Railway Station. Eenmaal in Brescia stap je op de trein naar Iseo en ben je met zo’n 30 minuutjes op je plaats van bestemming.

Iseomeer vliegtuig
Wil je met het vliegtuig naar het Iseomeer vanaf Schiphol Amsterdam, dan kun je uit meerdere opties kiezen. De reistijd hangt af van de vliegmaatschappij en van het vliegveld waarop je vliegt:
Aeroporto di Bergamo-Orio al Serio (BGY) bij Bergamo
Aeroporto di Milano Linate (LIN) bij Milaan

Vliegveld Bergamo
Vlieg je op het vliegveld bij Bergamo (BGY), dan heb je daarna bijvoorbeeld nog een treinreis van zo’n anderhalf uur voor de boeg om bij Iseo te komen. Je zou uiteraard ook ter plaatse een auto kunnen huren. Dat zou aanzienlijk in reistijd schelen, want met de auto ben je er in 40 tot 50 minuten.

Vliegveld Milaan
Vlieg je op het vliegveld bij Milaan, dan heb je nog een treinreis van anderhalf à twee uur te gaan. Ook hier zou je kunnen overwegen in Italië een auto te huren. Al scheelt de reistijd hier niet zo veel. Zowel met de trein als met de auto doe je ongeveer 1,5 uur over het stuk Milaan – Iseo.
Verschillende maatschappijen, verschillende vliegtijden en tarieven
Zoals gezegd hangt de reistijd per vliegtuig af van de vliegmaatschappij. Sommige maatschappijen vliegen in 1u30 tot 1u45 naar je bestemming. Andere doen er 3 uur of 3u30 over. Er zijn ook vluchten die er ruim 11 uur over doen, maar dan vlieg je via Istanboel …

Uitgebreide informatie Iseomeer


Andere meren in de buurt

Mooiste fotos