/Italie
/Italie
Italie 2020-01-13T21:33:24+00:00

Gezinsvakantie aan de Italiaanse meren

Italië is een ideaal vakantieland; het heeft ontzettend veel mooie natuur met veel (berg) meren in het noorden tot glooiende heuvels in Toscane en een zeer lange kuststrook.
Italië staat bekend om haar ruime aanbod van meren, wij zijn dan ook fan van Italië!  In het Noorden van Italië vind je een ruim aanbod van meren van groot tot klein die schitterend gelegen zijn tussen de bergen. Maar je vindt ook meren in het groene hart van Italië. En een aantal meren zoals het meer van Bolsena en meer van Bracciano liggen erg gunstig om vanuit deze meren een dag of weekendtrip naar Rome te maken.

In Italië heb je keuze uit grote meren zoals o.a. het Gardameer en het Lago Maggiore maar ook de wat kleinere intieme meertjes zoals het Idromeer of Levicomeer. Een mooi meer is natuurlijk altijd een goede bestemming en dat wordt nog fijner vanwege de Italiaanse cultuur. Italië staat natuurlijk bekend om haar fantastische keuken, je eet hier de lekkerste pastagerechten en pizza’s, drinkt de lekkerste wijnen en geniet van goede koffie op een van de vele terrassen. Ook heeft Italië een aangenaam klimaat en wat ik zelf erg leuk vind is dat Italianen dol zijn op kinderen, het is een heerlijk land voor een gezinsvakantie.

Handige hulp bij het vinden van jouw favoriete Italiaanse meer

Omdat Italië zoveel te bieden heeft kan het aanbod van mogelijkheden soms ook overweldigend zijn. Wij helpen je daarom graag  in je zoektocht door de leukste Italiaanse meren aan je voor te stellen. Bespaar tijd door makkelijk en snel je ideale vakantie aan een van de Italiaanse meren te vinden door onze overzichtelijke kaart en/of de filterfuncties. Je kunt op twee manieren hieronder je favoriete bestemming vinden:

  1. Zoek op kaart; met de kaart kun je snel bekijken waar de meren in Italië liggen en welke het best aan je eisen voldoet qua locatie. Alle meren zijn aangegeven met een paars icoon en bevatten een link naar de pagina waar het meer verder wordt toegelicht.
  2. Zoek met filters; zoek je liever op kenmerken van een meer zoals weer, grootte van meer en reisafstand? Onder de kaart vind je op deze pagina een aantal filtermogelijkheden om snel je favoriete meer te vinden.

Veel plezier met het vinden van je volgende bestemming!

1. Zoek op kaart, alle paarse iconen zijn meren en deze zijn klikbaar.


2. Maak hieronder gebruik van onze handige filters om snel je ideale meer te vinden. Wanneer je filters gebruikt wordt het aanbod van meren onder de filters hier direct op aangepast.
Gem. temp. zomer
Toepassen
Grootte
Toepassen
Regio
Toepassen
Reisafstand
Toepassen
Zwemkwaliteit
Toepassen
Mooiste fotos