/Zwemmeren Nederland
/Zwemmeren Nederland

Zwemmeren Nederland

Wil je een dagje naar een meer om lekker een plons te wagen en de kinderen te laten spelen aan de waterkant? In Nederland zijn veel leuke en mooi meren,plassen en zwemvijvers waar je je heerlijk een dag kunt vermaken. Hieronder vind je een aantal plekken waar je lekker kunt genieten van het water.

Recreatiegebied BusslooRecreatiegebied Bussloo vind je in de stedendriekhoek Apeldoorn, Zutphen en Zutphen (Gelderland). Het recreatiegebied is te bereiken vanaf de A1 en je vindt hier verschillende stranden, speeltoestellen en horeca. Voor kinderen zijn de stranden bij Withagen en Robberskamp ideaal! Het recreatiegebied is een officieel zwemwater en de waterkwaliteit wordt dan ook regelmatig gecontroleerd. Voor meer info kun je terecht op de site van leisurelands

‘T Nije HemelriekHet Nije Hemelriek in Gasselte (Drenthe) is werkelijk een schitterende plek om je een dag te vermaken. Het oogt subtropisch met haar witte zandstrand midden tussen de bomen. Dit maakt het een schitterend zwemvijver. Je vindt hier ook een restaurantje waar je op het meer uitkijkt. Let op: zwemmen kun je bij het meertje ‘T Nye Hemelriek. Iets verderop ligt ook een grote plas genaamd Zandwinplas hier is zwemmen niet toegestaan.

Meer informatie vind je op de site van Staatsbosbeheer

Zandenplas
In Nunspeet in de provincie Gelderland ligt de Zandenplas. Deze plas ligt in de bossen van de veluwe en heeft een ruim zandstrand en een lig en speelweide. Voor de kinderen zijn er ook een aantal leuke speeltoestellen. Neem lekker je iegen eten mee of haal een patatje of ijsje bij de kiosk. Meer informatie op de site van Leisurelands

Recreatiegebied GeestmerambachtRecreatiegebied Geestmerambacht ligt in Noord-Holland tussen de plaatsen Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Je vindt hier verschillende strandjes die ook uitermate geschikt zijn om met kleine kinderen naartoe te gaan omdat het water geleidelijk afloopt. De kwaliteit van het zwemwater wordt regelmatig gecontroleerd. Meer informatie op de site van Geestmerambacht


Spokeplas
In Noordwolde in de provincie Friesland vind je de Spokeplas. De plas ligt in een beschutte omgeving omgeven door bossen. Geniet lekker van de plas terwijl de kinderen spelen op de speeltoestellen of aan de rand van het water. Er is een kiosk aanwezig voor lekker eten en drinken. meer informatie op de site van Staatsbosbeheer

2018-07-14T20:44:08+00:00
Mooiste fotos