/Beste stranden aan de Italiaanse meren
/Beste stranden aan de Italiaanse meren

Beste stranden aan de Italiaanse meren

Italie heeft zoveel mooie meren dat je eigenlijk bij elk meer wel een mooi stukje strand kunt vinden. Toch zijn er wel degelijk verschillen qua stranden. Sommige stranden bestaan uit steentjes, andere stranden lopen geleidelijk af in het water (wat ideaal is voor kinderen) en er is wel degelijk verschil in de kwaliteit van het water. Maar welk strand is nou het beste? Om hier eenduidig antwoord op te geven vind ik vrij lastig.  Smaken verschillen en ik vind juist het uitzicht het mooiste bij de strandjes aan een meer.  Maar er is in ieder geval wel iets te zeggen over de stranden wanneer je let op kwaliteit van het water, bereikbaarheid, veiligheid en of het strand goed wordt schoongehouden. Dit zijn namelijk elementen waar naar gekeken wordt door een organisatie (Foundation for Environmental Education) die wereldwijd de blauwe valag uitdeelt aan stranden voldoen aan deze kwaliteitseisen.

Welke stranden aan welk meer hebben een blauwe vlag?

Lago Maggiore

  • Cannobio – Spaiggia Lido
  • Cannero Rivera – Lido

Gardameer

  • Gardone Riviera – Lido

Caldonazzomeer

  • Pergine Valsugana – San Cristoforo
  • Tenna – Spiaggia di Tenna
  • Caldonazzo – Lido/Spiaggetta
  • Calceranica Al Lago – Alle Barche/Al Pescatore/Riviera

Meer van Levico

  • Levico Terme – Lido

De grote winaar is met maar liefst 4 stranden het Caldonazzomeer!

2018-06-20T21:24:57+00:00
Mooiste fotos